Onze diensten

Voor burgemeesters

’s Ochtends eerst een echtpaar feliciteren met een gouden huwelijk. Daarna overleg met de lokale ondernemers over het versterken van de aantrekkelijkheid van de gemeente. Dan de de pers te woord staan over een naar incident. En ’s avonds natuurlijk de raadsvergadering in goede banen leiden.

  • Krachtig en authentiek spreken in het openbaar
  • Met gezag constructieve politieke vergaderingen leiden
  • Help in het gemeentebestuur integriteit op de agenda te houden

Het burgemeesterschap is veelzijdig — en veeleisend. Of het nu om de voorzitter van de raad gaat, of het eenhoofdig bestuursorgaan, het Periklesinstituut helpt burgemeesters graag zich in hun functie te versterken. We helpen bij het spreken in het openbaar, ongetwijfeld de belangrijkste competentie van een burgemeester, of bij het kundig en keurig kunnen voorzitten van de raadsvergaderingen.

Als laatste ondersteunen we de burgemeester ook in de andere vormen van het voorzitter van de raad zijn: de burgemeester heeft positie en mogelijkheden om op verschillende manieren met de raad en andere spelers te werken aan een constructieve bestuurs- en politieke cultuur.

 

Met training, coaching en onze bijeenkomsten helpen we burgemeester in het invulling geven van hun bijzondere verantwoordelijkheid de integriteit van de gemeente te bevorderen. Met onze onderzoeken staan we de burgemeester bij in het helder krijgen van een feitenrelaas of het komen tot een oordeel.

Laten we beginnen!

Kunnen wij jouw raad helpen bij het effectiever vergaderen of het verbeteren van politieke proces?

Wij helpen je graag.

Start een gesprek