Onze diensten Voor burgemeesters

Spreken in het openbaar

Een van de meest opvallende kanten aan het burgemeestersvak is de zichtbaarheid. Waar je ook bent, wat je ook zegt, en hoe groot het gezelschap, het is al gauw de burgemeester die aan het woord is.

  • Authentiek en op eigen wijze betogen en spreken
  • Krachtig en gestructureerd spreken in lastige situaties
  • Boodschapvast optreden in interview of vraaggesprek

Met verschillende programma’s voor verschillende momenten helpt het Periklesinstituut burgemeesters beter worden in hun vakbekwaamheid als spreker. Met het hanteren van gespreksstructuren worden toespraken en lezingen, van kleine openingen tot grote bijeenkomsten helder en meer memorabel. Ook wanneer dat onverhoopt niet voor publiek maar met een videoboodschap moet.

We helpen met oefening en interviewtechnieken om ook in een stevig vraaggesprek de juiste antwoorden te vinden én bij je eigen verhaal te blijven. In onze twee daagse masterclass Stijlvast spreken in zorgelijke situaties leren we je een persoonlijke spreekstijl te ontdekken om effectief en authentiek te blijven in situaties waar de ogen zeker op de eerste burger zullen zijn gericht.

Deelnemen?

Deze bijeenkomsten en trainingen worden georganiseerd met bijvoorbeeld de burgemeesterskring of met andere collegeleden. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Laten we beginnen!

Kunnen wij jouw raad helpen bij het effectiever vergaderen of het verbeteren van politieke proces?

Wij helpen je graag.

Start een gesprek