Tipvideo

Tip 11: Hoe hou je een bevlogen betoog in een lege kamer?

Politiek is emotie. Tijdens een vergadering wil je juist laten zien waarom jouw argumenten belangrijk zijn. In een virtuele vergadering is dat maar wat moeilijk. In plaats van een volle raadszaal, zit je aan de keukentafel tegen je laptop te praten. Hoe dan maar eens een bevlogen betoog! In deze tipvideo geeft Victor je drie tips.

John Bijl - 5 december 2021

In een fysieke vergadering gebeurt er altijd wel wat. Als de wethouder schuifelt op z’n stoel kan dat betekenen dat hij of zij zich ongemakkelijk voelt worden bij jouw verhaal. Omdat je betoog werkt. Of mensen die geamuseerd rechtop gaan zitten bij jouw one-liner.

In een virtuele vergadering heb je die directe feedback niet. Het is veel moeilijker mensen te raken met je betoog. Toch kan het, je zult wel rekening moeten houden met een paar essentiƫle aspecten van het virtueel betogen. In deze tipvideo bespreekt Victor er drie.

 

 

Meer tipvideo’s over politieke vaardigheden en het functioneren van de democratie vind je op het YouTube-kanaal van het Periklesinstituut. Abonneer je om direct op te hoogte gehouden te worden van nieuwe tipvideo’s.