In de media

WOZ-coördinator met eigen bezwaarbedrijf: ‘ongepast’

De gemeentelijke WOZ-coördinator van Zwartewaterland heeft ook een eigen adviesbureau om bewoners te helpen met bezwaren. ‘Dit moet je als gemeente niet willen,’ zegt John Bijl tegen de Stentor.

Redactie - 22 maart 2021
Woningen in Hasselt

Al enkele maanden werkt de WOZ-coördinator voor de gemeente Steenwijkerland. Als ZZP’er. De gemeente wist van zijn eigen bureau en maakte afspraken dat hij niet in de gemeente Steenwijkerland bewoners zou helpen met bezwaren. Tot levert het een onwenselijke vermenging van rollen opa, vindt John Bijl. ‘Je trekt aan twee kanten van het touw.’

‘Als WOZ-coördinator ben je een soort puppeteer achter het systeem waar je tegelijkertijd als ondernemer tegen strijdt. Je kan geen advocaat van twee strijdende partijen tegelijk zijn,’ legt Bijl uit.