In de media

Wierdense wethouder ‘mept raad dood met veel details’

In de gemeente staat wethouder Johan Moes al bekend als iemand die graag uitlegt. Met ‘enorme mistgordijnen’ schrijft Tubantia. Het beeld wordt nog eens bevestigd in een column die het vakblad Binnenlands Bestuur brengt over de laatste Wierdense raadsvergadering.

Redactie - 16 maart 2020
Wethouder Coen spreekt de raadsvergadering toe (foto: gemeente Wierden)

‘De vraag mag weleens worden gesteld of wethouder Coes met deze lofrede op zijn eigen beleid de raad van Wierden wel bedient,’ schrijft John Bijl – de mystery burger – in Binnenlands Bestuur. Het beeld in zijn column wordt in ieder geval herkent door de lokale politieke pers bij Tubantia. ‘Een wethouder die in zijn uitleg vaak enorme mistgordijnen opwerpt en zo om de hete brij heendraait,’ vindt de krant.

Net als de krant, is Bijl weinig te spreken over het resultaat van Coens bijdragen in de raad. ‘Hij mept volgens Bijl in liefst drie kwartier de Wierdense politiek dood met details.’