In de media

‘Haagse politiek lijkt wel een vechtkooi’

‘Overpeinzingen onder de kerstboom’. Onder die titel schreef de waarnemend burgemeester van Den Haag, Johan Remkes, tijdens de kerstvakantie een brief aan de gemeenteraad.  Hoe lazen John Bijl (Periklesinstituut) en politiek verslaggever Maarten Brakema (Omroep West) de brief? In de nieuwste editie van de politieke talkshow Spuigasten praten ze er over met presentatoren Ivar Lingen en Axel Veldhuijzen.

Redactie - 22 januari 2020

‘Observaties’ noemt Remkes zijn constateringen. Om er ook aan toe te voegen dat het gaat om ‘een beperkte waarneming’, die hij ‘gaarne inruilt voor betere en/of aanvullingen’. Zijn de Haagse raadsleden echt zo slecht? ‘Onder het gemiddelde’, luidt het straffe oordeel van John Bijl. ‘Den Haag lijkt wel een vechtkooi waarin politici punten scoren ten koste van een ander verwarren met politiek bedrijven’

 

Verder in deze talkshow: het eerste publieksinterview met nieuwe wethouder Hilbert Bredemeijer en de motie die er voor zorgt dat er alleen nog maar duurzaam gegeten kan worden op het stadhuis. Gemeenteraadslid Chris van der Helm (VVD) ziet er weinig in, zijn collega Janneke Holman (PvdA) is enthousiast.