In de media

Staten Flevoland terug van reces voor konikpaarden

Voor het eerst in de geschiedenis onderbreken de Statenleden in Flevoland hun reces voor een spoeddebat. De gezondheidstoestand van konikpaarden in de Oostvaardersplassen moet onmiddellijk worden besproken, vinden de Staten. ‘Aandachttrekkerij,’ zegt John Bijl tegen de Volkskrant.

Redactie - 31 juli 2019
De Statenzaal van Flevoland (foto: Periklesinstituut)

De Statenleden verwachten weinig van het debat. ‘Misschien wordt het wel niets,’ zegt plaatsvervangend voorzitter Sjaak Simonse tegen de krant. Een besluit valt er immers niet te nemen. Staatsbosbeheer heeft al maatregelen aangekondigd om de situatie van de paarden te verbeteren. ‘Ik zou ze willen adviseren: kies de volgende keer een thema waarbij je het verschil kunt maken’, zegt Bijl. ‘Het weer van vorige week kun je niet veranderen.’