In de media

‘Statenledenmoeten hun mond houden over zaken waar ze niet over gaan’

Kerncentrales, rijkswegen, waterwerken. Alle onderwerpen lijken in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen aan bod te komen. Alleen, over veel van die onderwerpen gaan de Statenleden niet eens. ‘Dus houd daar mee op’, zegt John Bijl tegen Omroep Zeeland.

Redactie - 18 maart 2019
Het provinciehuis in Zeeland (foto: Wikimedia Commons)

‘Er zijn zoveel belangrijke thema’s waar Statenleden wel over gaan,’ zegt Bijl. ‘Denk aan het openbaar vervoer, het regionale huizenaanbod.’ Allemaal onderwerpen die voor kiezers belangrijk zijn. ‘Richt je daar dan op. En zeg bij de andere onderwerpen daar ga ik niet over.’

‘Ze kunnen. beter hun mond erover houden, vindt Bijl. ‘Het is juist je werk uit te leggen wat jouw bestuurslaag wél doet.’ Bijl begrijpt dat het voor provinciale kandidaten lastig is aandacht te krijgen. ‘Maar krijg je een vraag over marktwerking, dan zeg je: tuurlijk is zorg belangrijk, daarom zitten mijn collega’s in Den Haag er bovenop. Ikzelf ga ervoor zorgen dat de bus naar Heiloo weer regelmatig rijdt.’