In de media

‘Stuitend’ optreden burgemeester Huisman van Oosterhout

‘Zelden heb ik een burgemeester zó het hoogste orgaan op zijn donder zien geven,’ Mystery Burger John Bijl wist niet wat hij zag toen hij  de gemeenteraadsvergaderign van Oosterhout bezocht. Hij schreef er een stevige column over op het platform Binnenlands Bestuur. BN De Stam vroeg de burgemeester en de auteur om een reactie.

Redactie - 1 februari 2017
Illustratie Erich Erich/BN De Stem

‘Stuitend’. Debatspecialist John Bijl kan het niet anders omschrijven. Vorige week bezocht hij als ‘De Mystery Burger’ een raadsvergadering in Oosterhout.

Bijl doet dit al jaren en heeft inmiddels driehonderd vergaderingen in Nederland gevolgd. Oosterhout viel op, aldus Bijl. En niet op een positieve manier. in de column geeft de burgemeester de raad stevige repliek. ‘Alsof hij een klas vol pubers de les leest,’ legt Bijl uit.

‘Tegelijkertijd is het stuitend om te zien dat de gemeenteraad dit pikt. Ik sprak erover met raadsleden van andere gemeenten. Hun reactie: wij hadden de burgemeester met kop-en-kont over de gemeentegrens gezet.’ Burgemeester Stefan Huisman wil niet persoonlijk reageren op de column. Via een woordvoerder laat hij weten zich ‘vermaakt’ te hebben over hoe hij getypeerd wordt door Bijl.