Bijeenkomst

Kun je in de politiek wel écht integer zijn?

Op 20 mei 2015 organiseert Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS) in samenwerking met het Periklesinstituut een kennisforum Integriteit en het politieke ambt. Sprekers zijn Job Cohen, Johan Remkes en Marc de Droog en Hans Groot van BIOS. John Bijl van het Periklesinstituut leidt de bijeenkomst.

Redactie - 13 mei 2015

Zeg niet dat het uw aandacht niet heeft: integriteit. Bonnetjesschuivende Kamerleden, bruine enveloppen van projectontwikkelaars en wiet-kwekende raadsleden hebben terecht voor ophef gezorgd.

Alle aandacht voor integriteit heeft politici voorzichtig gemaakt, maar misschien wel té voorzichtig? Het heeft integriteit op de agenda gezet, of is er sprake van een heksenjacht? Letten we nog wel op elkaar, of is integriteit ook een politiek wapen geworden?  

Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij de vraag wat integriteit in het politieke ambt precies betekent en hoe je met elkaar integriteitsbeleid maakt en bevorderd. Raadsleden, wethouders, burgemeesters en griffiers zijn uitgenodigd. Sterker: we kunnen uw bijdrage meer dan goed gebruiken! Immers, ook met elkaar zijn we verantwoordlijk voor het imago van de integere overheid.

Het programma begint om 9:00 en sluit om 12:00 af met een lunch. De plaats van handeling is Mammoni aan de Mariaplaats 14 in Utrecht — op loopafstand van Utrecht CS. Uw deelname is kosteloos, maar het is wel fijn als u ons van te voren meldt dat u komt.

Kijk hier voor het programma en de aanmelding.