Nieuwsbericht

Drie adviezen voor een sterke raad

Er wordt landelijk veel gesproken over macht en tegenmacht binnen de democratie, maar hoe is het gesteld met de macht en tegenmacht op lokaal niveau? Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de informatievoorziening en hoe kun je dit als raadslid verbeteren? In een Workshop op de Raad op Zaterdag gaf John Bijl de gemeenteraden drie adviezen.

Natalie Bosch - 8 november 2021

Na de komende gemeenteraadsverkiezingen zal het onderwerp bestuurscultuur nog wel op de agenda blijven. Tijdens zijn bijdrage op het mini-congres De Raad op Zaterdag van VNG en de Nederlandse Vereniging van Raadsleden sprak John Bijl over het onderwerp.

Drie tips voor een sterke raad

Drie tips voor een sterke raad (© Periklesinstituut)

‘Om macht te houden, moet de raad zélf beter worden in het organiseren van tegenmacht,’ sprak Bijl. Hij gaf de raden drie tips voor op het to-do-lijstje bij aanvang van de volgende bestuursperiode. De tips zijn ook als PDF beschikbaar.

De tips zijn hier te downloaden.