In de media

‘Er zitten een aantal stronteigenwijze sujetten in de raad’

De gemeenteraad van Westland heeft inmiddels een naam. Ruziend en bekvechtend gaan ze door de vergadering heen. Nog niet zo lang geleden moest de raad zelfs terugkomen van vakantie om de belsuitvormg met spoed te repareren. John Bijl jeek op verzoek van het AD eens met een paar vergaderingen mee.

Redactie - 21 november 2020

Scoren, het liefst ten koste van een ander. De Westlandse gemeenteraad lijkt door de maneier waarop zijn leden politiek bedrijven continu in de champagnemodus te staan.

‘De euforie van het elkaar onderuit schoffelen wint het op de korte termijn van beleid maken,’ zegt Bijl. Vermakelijk om te volgen, maar wat heeft de Westlander eraan? ‘Je kan het leuk vinden dat raadsleden bekvechten, maar voel jij je er goed bij als ze zo een begroting van 333 miljoen euro vaststellen?’

Lees het hele interview met het AD.