In de media

Raad geschokt door uitspraak NIDA. Mag dit?

‘Verschrikkelijk wat in Frankrijk gebeurde maar wat deze motie doet is nog veel erger,’ stelde Almerens raadslid Hassan Buyatui (Nida). Hij doelde daarmee op de aanslag in Frankrijk, waarbij drie doden vielen. Hij reageerde op een mote van collega-raadslid Toon van Dijk (PVV).

Redactie - 30 oktober 2020
John Bijl op Omroep Flevoland

Het was geen fijne vergadering. En niet alleen tijdens de vergadering vielen Buyatui en Van Dijk elkaar verder in de haren.

‘Grote woorden en beledigingen worden niet geschuwd,’ zegt John Bijl. Het moge duidelijk zijn dit gedrag het debat geen steek verder helpt, vindt hij. Toch ziet hij er niets in dit te verbieden ‘Ieder raadslid moet kunnen zeggen wat hij wil. Zo werkt ons staatsrecht gelukkig. Dat neemt niet weg dat het onverstandig kan zijn alles te zeggen.’