In de media

Raadslid met bananen in de oren, virtuele vergadering loopt uit de hand

De virtuele vergadering van de gemeenteraad van De Bilt verliep verre van vlotjes. Gesneer, gemopper en een mote van afkeuring tegen de burgemeester. AD doet verslag.

Redactie - 6 augustus 2020
Peter Schlamilch tijdens de raadsvergadering (beeld: Gemeente De Bilt)

‘Schlamilch luistert nooit, omdat hij bananen in zijn oren heeft.’ Dat liet Peter Schlamilch zich geen twee keer zeggen. Prompt verschijnt hij met twee bananen in beeld. het is niet het enige of eerste incident in de Biltse raadszaal. En steeds lijkt Schlamilch een rol te spelen.

John Bijl heeft het vooral te doen met burgemeester Potters. ‘Potters kan hem proberen op te voeden en hem erop wijzen dat wederzijds respect een voorwaarde is om in de politiek met elkaar om te gaan,’ Ā legt Bijl uit. ‘Vaak is het type politici als Schlamilch erg betrokken. Maar door alleen maar vijanden te maken gooit hij zijn eigen glazen in.’