In de media

Geen uitleg over plotselinge vertrek burgemeester Bouwman

Slechts tien maanden was Harald Bouwman in functie. Daarna stapte de burgemeester ineens op vanwege een ’te groot verschil is met zijn directe werkomgeving’. Meer uitleg komt er niet. De gemeente heeft een crisiswoordvoerder aangesteld.

Redactie - 20 oktober 2019
Voormalig burgemeester Harald Bouwman in zijn afscheidsvideo

Waarom vertrok de burgemeester nu precies? Het antwoord blijft voorlopig een mysterie. De opgestapte burgemeester en de gemeenteraad weigeren uitleg wat de ‘directe werkomgeving’ waar de Bouwman op doelde nu precies betekent. De gemeenteraad laat niets los, de woordvoerder zegt de personen niet te willen beschadigen.

‘Ik begrijp dat de persoon in kwestie moet worden beschermd,’ zegt John Bijl tegen De Stentor. Toch heeft dit invloed op het vertrouwen in de overheid. ‘Bij een vergade­ring over een persoon moet iemand zich ook veilig voelen om te zeggen wat diegene wil zeggen. De gemeente is echter ook verantwoor­ding schuldig richting de bevolking.’ Nu niets zeggen leidt alleen maar speculatie in de hand, denkt Bijl. ‘Er gaan roddels rond en geruchten hebben een samenleving nooit beter gemaakt.’