In de media

Burgemeester Krikke nam ontslag via instagram. Was dat nou zo verstandig?

Het zat er wel al een beetje in, maar vandaag nam burgemeester Pauline Krikke van Den Haag toch ontslag. Op een opvallende manier. In een zelf opgenomen filmpje maakte ze op Instagram haar vertrek voor het eerst bekend. John Bijl vindt het geen goed idee. In de podcast van De Dag (NPO Radio 1) legt hij uit waarom.

Redactie - 7 oktober 2019

‘Je hoeft een presentator in Hilversum niet te vertellen dat het moeilijk is om betrokken over te komen in een video, maar burgemeesters mag je dat best vertellen,’ zegt Bijl. Hij oordeelt dat de burgemeester afstandelijk en koud in het filmpje overkomt.

Ook maakt hij staatsrechtelijke bezwaren. Het filmpje stond eerder op het internet dan de raad het wist. ‘Dat is niet zo netjes,’ vindt Bijl.