In de media

Waarom is aboutaleb niet de beste politicus van Rotterdam?

Drie genomineerden voor de titel Beste Politicus van Rotterdam: Nourdin El Ouali (Nida), Sven de Langen (CDA) en Jeroen van der Lee (Partij voor de Dieren). Waarom staat burgemeester Aboutaleb er niet bij, vroeg NRC zich af. Ze vroegen het vier eraringsdeskundigen én een jurylid.

Redactie - 20 november 2015
Burgemeester Ahmed Aboutaleb (foto: Wikimedia Commons)

Zoals elk jaar rijkt een jury van de parlementaire pers de titel voor de beste politicus van Rotterdam uit. Met eerst de bekendmaking van drie genomineerden. Één naam schittert door afwezigheid: die van Ahmed Aboutaleb. De burgemeester was zonder meer de meest opvallende politicus. Had hij die top z’n minst een nominatie verdient?

NRC vraagt het zich af en vroeg oud-PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst, voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas, journalist Fransico van Jole, bestuurskundige Marcel Boogers en jurylid John Bijl om een reactie. ‘Een burgemeester zit in een lastige spagaat.’