In de media

Welke Rutte hield de ‘dikke ik’-speech nou eigenlijk?

Mensen zouden minder een ‘dikke-ik’-mentaliteit moeten hebben, sprak minister-President Rutte. Of was het misschien toch de partijleider Rutte? Volgens John Bijl moet Mark Rutte eerst maar eens uitleggen hoe hij het bedoelde, zo zei hij op BNR.

Redactie - 3 september 2015
John Bijl bij BNR (foto: Periklesinstituut)

‘Ontzettend mooi dat de minister-president zich hierover uitspreekt, maar het moet wel een vervolg krijgen,’ zegt Bijl. Hij snapt dat de minister-president van een kabinet met ondermeer CDA en VVD zich hierover uitspreekt, maar hij snapt niet waarom Mark Rutte hierover op een VVD-congres over begint.

Bijl is benieuwd met wat voor speech Rutte vandaag komt, want de toespraak die hij eerder gaf, past volgens Bijl niet helemaal bij hem. ‘De speech van afgelopen vrijdag zou ook niet misplaatst zijn in de troonrede.’