Bijeenkomst

Wie is het beste raadslid van Rotterdam?

Jeroen Postma, Dieke van Groningen en Tjalling Vonk zijn de genomineerden voor de titel Beste politicus van Rotterdam. Deze drie verschillende raadsleden maakten indruk op de jury en op de politieke besluitvorming.

John Bijl - 2 december 2021

Met genoegen presenteert de jury, De jury, bestaande uit Jan-Roelof  Visser (RTV Rijnmond), Ewoud Kieviet (NOS), Eeva Liukku (Vers Beton) en Peter Groenendijk (AD Rotterdams Dagblad), drie genomineerden voor de Beste Politicus van Rotterdam.

Jeroen Postma speelde volgens de jury een belangrijke rol in twee cruciale dossiers: Feyenoord City en de nieuwe oeververbinding. Waarbij hij – ondanks de beperkte tijd die raadsleden hebben – opviel door zijn indrukwekkende dossierkennis. Dieke van Groningen zette zich in om de gevolgen van de coronacrisis voor de Rotterdamse horeca te beperken, en zag ook scherp toe op de uitvoering van die hulp. Tjalling Vonk wist met zijn opvallend rustige stijl belangrijke resultaten te boeken op voor hem belangrijke dossiers, zoals hulp aan Oost-Europese daklozen en kwetsbare gezinnen.

De titel Beste politicus van Rotterdam wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van de Rotterdamse parlementaire pers. De prijsuitreiking is een initiatief van het Periklesinstituut en stichting Lokaal en wordt met medewerking van Arminius georganiseerd.

De bekendmaking vindt dit jaar plaats op dinsdag 14 december, om 14.30 in Arminius. In het programma wordt dan teruggeblikt op het politieke jaar en staan de de aanwezige juryleden ook stil bij hún politieke nieuwsmoment van het afgelopen jaar en spelen we De Grote Ken Je Stad Quiz.

Voor meer informatie over het programma, kaarten reserveren, of de livestream volgen, klik hier.
Eerdere winnaars waren ondermeer Hugo de Jonge (2014), Nourdin El Ouali (2015), Vincent Karremans (2018) en Gerben Vreugdenhil (2019). Vorig jaar nam Ruud van der Velden de prijs in ontvangst.