Nieuwsbericht

Duivelse dilemma’s in de Ambtelijke Leergang Integriteit

Integriteit is een fundament onder het openbaar bestuur. Maar te gelijkertijd een heel ingewikkeld containerbegrip vol grijstinten. Op 7 oktober start de Leergang Taaie Thema’s en Duivelse Dilemma’s organiseert de provincie Zuid-Holland om het onderwerp meer bespreekbaar en, hopelijk, meer bevaarbaar te maken.

Natalie Bosch - 20 september 2021
Het provinciehuis van Zuid-Holland (Foto: Wikimedia Commons)

In zes bijeenkomsten kunnen politici, directieleden en leidinggevenden zich laten inspireren door verfrissende sprekers over de vraagstukken waar we in Zuid Holland voor staan. De sprekers zijn ondermeer Beatrice de Graaf, Daan Prevoo, John Bijl en Tom Middendorp.

Met de thema’s als morele oordeelsvorming, persoonlijk leiderschap en innovatie en samenwerking binnen systemen zoeken de deelnemers met de sprekers naar inhoudelijke verdieping, inspiratie en het vinden van nieuwe perspectieven. Juist omdat de vraagstukken van vandaag vragen om elkaar te ontmoeten, nieuwe werelden te ervaren en kennis te verrijken.

De bijeenkomsten zijn voor iedereen die werkt bij gemeenten, provincie, waterschappen, veiligheidsregio’s of publieke (regionale) samenwerkings- en/ of uitvoeringsorganisaties binnen de grenzen van Zuid-Holland. Meer informatie over de leergang vind je hier.