Tipvideo

Tip 6: Hoe hou je de sfeer goed?

Virtuele vergaderingen hebben de valkuil zakelijk te worden En dat kan ten koste gaan van de sfeer, m de onderlingen verhoudingen én daarmee de effectiviteit van de politiek. Met deze twee tips zorg je er voor dat de onderlinge verhoudingen ook bij virtueel vergaderingen goed blijven.

Redactie - 7 september 2021

Politiek is het vak van met elkaar van mening verschillen. Het liefst zo goed mogelijk. Zeker in een virtuele vergadering blijkt dat kan lastig. Mensen zien elkaar niet, en missen vooral elkaar non-verbale communicatie. En ook de koetjes-en-kalfjes blijken een belangrijk ingrediënt voor de bestuurscultuur.

Maar ook wanneer je wel in de raadzaal vergadert is het heel belangrijk om er voor meer te komen dan alleen het poneren van je mening of het interrumperen van een ander. Politiek is immers mensen werk, en mensen zijn op hun best wanneer ze elkaar ook snappen.

In deze tipvideo geeft John je twee praktische tips om er toch voor te zorgen dat de vergadersfeer goed blijft.

Meer tipvideo’s over politieke vaardigheden en het functioneren van de democratie vind je op het YouTube-kanaal van het Periklesinstituut. Abonneer je om direct op te hoogte gehouden te worden van nieuwe tipvideo’s.