In de media

‘Raadsvergadering Raalte moet opnieuw’

Door een technisch mankement vergaderde de gemeenteraad van Raalte verder zonder dat de virtuele vergadering via een publieke stream beschikbaar was. ‘Dat mag niet,’ legt John Bijl uit.

Redactie - 30 april 2021
John Bijl op RTV Oost

Op een gevoelig moment verdween de verbinding. Na een schorsing zou de gemeenteraad spreken over een motie van wantrouwen. Na de heropening van de vergadering bleek dat de livestream was vervallen, waardoor de vergadering niet meer openbaar was.

Het maakt de vergadering niet meer rechtsgelding. ‘Een vergadering moet live te volgen zijn. Anders is het geen raadsvergadering,’ legt Bijl uit aan RTV Oost. De vergadering moet nu over worden gedaan.

‘Ze zouden er goed aan doen om het deel van de vergadering opnieuw uit te voeren,’ zegt Bijl. Die kans heeft de gemeenteraad van Raalte donderdagavond al. Ook dan staat er een raadsvergadering gepland.

Burgemeester Dadema de gemeenteraad voorgesteld om het stuk vergadering dat niet voor de 817 kijkers van de livestream te volgen was, vanavond opnieuw te doen.