In de media

Interrumperen? Dat blijkt dus ook prima digitaal te kunnen

Met de Tijdelijke we digitaal beraadslagen en besluiten is het gemeenteraden mogelijk geworden om te vergaderen in een virtuele omgeving. Dat was nodig, want zonder die wet kon er helemaal niet worden vergaderd. ‘Er moeten besluiten worden genomen.’

Redactie - 14 april 2020

De mogelijkheid tot virtueel vergaderen biedt een oplossing voor een nijpend probleem. Met de corona-maatregelen konden raden niet vergaderen. En dus geen besluiten nemen. De wet biedt een oplossing, zei het geen perfecte.

Niet voor niets is deze maatregel tijdelijk, zegt John Bijl van het Periklesinstituut, dat op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken een handboek ‘voor een virtuele omgeving’ schreef. „Ik bezoek nog al eens een raadszaal. Je ziet goed wat er gebeurt: een fractie die zich ongemakkelijk voelt, een andere niet. Digitaal is het lastig iedereen tegelijk in beeld te krijgen.”