In de media

‘Praat het uit, en ga doen waarvoor je bent gekozen’

Volgens een klacht van twee raadsleden kan wethouder Marcel Fluitman uit Zeist zijn emoties ‘niet in de hand houden’. Hij zou intimideren en de feiten verdraaien. Hoe moet je reageren wanneer de raad een klacht indient tegen een wethouder?

Redactie - 23 januari 2020
Het gemeentehuis van Zeist

De klacht van de raadsleden klinkt serieus. Burgmeester Janssen van Zeist heeft een extern onderzoek gelast. Toch zijn er geen openbare voorvallen geweest. John Bijl adviseert om eerst intern goed uit te zoeken wat er zich heeft afgespeeld.

De kwestie lijkt zich te hebben afgespeeld buiten het zicht van het openbare debat in de gemeenteraad, dus dat het in deze fase intern wordt opgelost, kan ik goed begrijpen. Bijl heeft voor Zeist eigenlijk slechts één advies: ‘Praat het uit, zand erover en ga doen waarvoor je bent gekozen: politiek bedrijven.’