In de media

Wethouder Kasmi moet ‘lomp en vervelend’ raadslid niet blokken

Na enkele  weinig constructieve reacties blokkeerde de Rotterdamse wethouder Saïd Kasmi raadslid Maurice Meeuwissen op twitter. Daardoor kan dit raadslid de berichten van de wethouder op het sociale media-platform niet meer zien. Onhandig, vindt John Bijl in AD.

Redactie - 11 december 2019
Profielfoto’s van wethouder Saïd Kasmi en Maurice Meeuwissen op Twitter

Raadslid Meeuwissen kan net als in de raadzaal op sociale media best pittig uit de hoek komen. Als verklaard tegenstander van het houden van het Eurovisie Songfestival is wethouder Kasmi vaak zijn doelwit.

Kasmi blokkeerde de PVV’er. Daardoor ziet Kasmi Meeuwissen’s berichten niet meer, maar andersom ook. De berichten van de wethouder zijn ermee ook verborgen voor raadslid Meeuwissen. Dat maakt het ingewikkeld, zegt Bijl tegen AD.

Bijl noemt de blokkade onhandig. ‘Ik snap dat Meeuwissen lomp en vervelend kan zijn, maar dat hoort er bij voor een wethouder’.

Kasmi zelf ziet er geen probleem in. Volgens hem is het Twitter-account ‘persoonlijk’.

Daar valt nogal wat op af te dingen, zegt John Bijl, expert in gemeentepolitiek en fervent Twitteraar. Kijk naar het Twitter-profiel van Kasmi, waar hij zich duidelijk omschrijft als ‘wethouder van Rotterdam’. ‘Hij is zeer actief op Twitter en het zijn vrijwel allemaal politieke berichten. Het blokkeren van een raadslid past niet, de raad is het hoogste orgaan van de gemeente en moet het college controleren.’