In de media

‘Na de verkiezingen een biertje drinken met de vijand’

Na een ongekend harde campagne, vangt een nieuwe bestuursperiode aan. En daar zullen politici vooral moeten samenwerken om dingen voorleraar te krijgen. John Bijl legt op BNR uit waarom dat belangrijk is én hoe dat werkt.

Redactie - 22 maart 2018
Verkiezingsbord in Rotterdam

Politici staan bekend om hun vermogen met elkaar van mening te verschillen. Dat is immers hun werkt. Toch weet iedere politicus – en snapt iedere kiezer – dat samenwerken in de raad noodzakelijk is.

Vooral na campagnevoeren moet er soms even aan gewerkt worden daar weer grond voor te vinden. ‘Ik moedig ze dus aan om samen een biertje of kopje thee te drinken,’ zegt Bijl.

Bijl snapt dat het in de beeldvorming misschien raar overkomt dat iemand een biertje drinkt met zijn of haar ‘vijand’, maar volgens hem is dat niet terecht. ‘Inhoudelijk en wat betreft stijl verschillen politici misschien van elkaar maar vaak hebben zij wel dezelfde motivaties om de politiek in te gaan.’ Alle politici willen iets betekenen voor hun dorp of stad.