In de media

Rijnmond staat stil met John Bijl

Stiekem reist hij het land door, stroopt vergaderingen van gemeenteraden en Provinciale Staten af en geeft gevraagd en ongevraagd zijn commentaar. Als een culinair journalist, maar dan over de politiek. Rijnmond sprak een uur lang met hem. Over de staat van de democratie. √Čen over filmmuziek.

Redactie - 16 juni 2017

De Rotterdammer spreekt van een hobby die zijn werk is geworden, of andersom. Bijl is directeur van het Periklesinstituut, waar het debat en de training van politici centraal staan.

Maar hij heeft nog een tweede hobby: filmmuziek. “Sommigen zeggen dat ik een fanaat ben.” John Bijl heeft zo’n 6000 filmscores gedigitaliseerd. Handig, als je drie uur in de trein zit naar het stadhuis van Winschoten.

Aan de hand van drie van zijn favoriete filmscores neemt hij de huidige politiek door.