Bijeenkomst

De Amsterdamse Avond van de democratie

Op de Amsterdamse Avond van de Democratie spraken deskundigen de Amsterdamse raads- en bestuurscommissie leden toe. Vermanend, want de democratie in de hoofdstad kan best beter. Onder de deskundigen bevonden zich John Bijl en Bart Cosijn van het Periklesinstituut. Bekijk hun bijdragen hier terug.

John Bijl - 21 april 2016
Avond van de democratie

John Bijl, directeur en oprichter van het Periklesinstituut sprak over politieke vaardigheden. Hij vindt dat Amsterdamse politici één belangrijke vaardigheid te weinig gebruiken: naar elkaar luisteren. Bart Cosijn, tevens oprichter van de Amsterdamse Burgertop pleit voor de ‘democratische ervaring’, het leren betrekken van burgers bij besluiten.

De hele Avond van de Democratie is hier via het Raadsinformatiesysteem van de Amsterdamse gemeenteraad terug te bekijken. Een schriftelijk verslag staat hier.