In de media

‘Geweld in tegen politici in Nederland toegenomen’

Internationale media zijn even verrast over de toegenomen agressie tegen raadsleden in Nederland. De Italiaanse nieuwssite Italian Radio spreekt John Bijl over het door het Periklesinstituut uitgevoerde onderzoek. ‘Zeggen dat de stijging van de agressie te wijten is aan het vluchtelingendebat, is springen naar conclusies.’

Redactie - 1 maart 2016

‘Sommigen schijnen hun land er niet meer herkennen,’ schrijft de Italiaanse nieuwssite in een analyse van de rapportage. De agressie is expansief toegenomen. ‘Gemeenten hebben de laatste jaren een grotere verantwoordelijkheid,’ ligt John Bijl toe. Hij vind het onjuist om de intensiviteit van de debatten over de opvang van vluchtelingen als oorzaak te noemen. ‘Daarnaast is de houding van mensen ten opzichte van politici de laatste jaren sterk veranderd,’ voegt hij toe.