In de media

‘Burgemeester én raad Luttelgeest moeten op cursus’

Blunder na blunder, en er bovenop deze proberen te verbergen. Jan Brouwer, professor Openbare Orde en Veiligheid in Groningen en John Bijl, directeur van het Periklesinstituut oordelen in dagblad De Stentor hard over het optreden én de raad.

Redactie - 24 februari 2016

Een opeenstapeling absurditeiten, vindt De Stentor. Op 28 januari van dit jaar weerde de gemeente journalisten bij een inspraakavond middels een noodbevel. Hierdoor mochten verslaggevers zich niet meer bevinden in een straal van vijf kilometer van het Drentse dorp. Een buitenproportioneel middel.

De verdediging van het besluit door de burgemeester boezemt de gemeentedeskundigen in ieder geval geen vertrouwen in. ‘Het is een opeenstapeling van absurditeiten. Dit grenst aan het ongelooflijke,’ vindt Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij stelt voor dat de raad op cursus gaat.

Brouwer en Bijl hekelen ook de rol van de raad in het verantwoordingsdebat. ‘Ze spelen eigenlijk omgekeerd op de man. Ze vinden de persoon Aucke van der Werff belangrijker dan de zaak,’ zegt Bijl.