In de media

Rotterdamse politiek mag na BING-rapport niet op handen zitten

De Rotterdamse politiek moet reageren op het in het gelijkstellen van voormalig deelraadvoorzitter Seyit Yeyden, stelt John Bijl vandaag in NRC.

Redactie - 22 mei 2015
Seyit Yeyden / Foto: RTV Rijnmond

Oud-politicus Yeyden had bij de Accountantskamer geklaagd over het rapport wat zijn aftreden veroorzaakte. Die tuchtrechter concludeerde dat het door onderzoeksbureau BING opgestelde rapport rammelde.‘Insinuaties werden als feiten gepresenteerd, conclusies niet onderbouwd en interpretaties als motieven geleverd,’ somt Bijl op.

Die conclusie betekent volgens de commentator niet dat het boek Feijenoord nu gesloten is. ‘De aanleiding om een accountantsonderzoek te gaan doen, staat nog steeds. Nu de zaak laten rusten, voelt alsof een misdadiger op een vormfout vrij komt,’ zo schrijft hij.

Volgens Bijl is het te belangrijk. ‘Machtsmisbruik en vriendjespolitiek zijn de grootste en meest stiekeme vijanden van de democratie,’ aldus John Bijl in zijn nieuwste bijdrage in NRC.  Ze voelen aan als een vlek op je mooiste das.’