In de media

‘Dijsselbloem moet zijn oren gebruiken, niet z’n mond’

Jeroen Dijsselbloem begint vandaag aan een driedaagse tocht om steun te krijgen voor een verlenging van zijn voorzittersschap van de Eurogroep. Rijkelijk laat, vindt John Bijl op BNR. ‘Als je nu nog met een tas vol folders naar Duitsland toogt, heeft het geen zin meer.’ Bijl vindt dat Dijsselbloem iet anders mee moet nemen: zijn oren.

Redactie - 6 mei 2015
Jeroen Dijsselbloem (Foto: Roel Wijnants/Flickr)

Al een halfjaar geleden gaf de Duitse regering al aan een andere kandidaat te willen steunen voor Dijsselbloem’s post. Maar volgens John Bijl is nog helemaal niet duidelijk waarom. ‘Is dat omdat-ie meer leiderschap toont, omdat het makkelijker samenwerken is of omdat deze kandidaat meer affiniteit toont met de zuidelijke landen, het is niet zeker.’

Bijl tipt Dijsselbloem daarom er eerst maar eens achter te komen wat de Duitsers heeft bewogen tot hun keuze.