Bijeenkomst

‘Tip voor raadsleden: lees je stukken vooral niet’

Was de opkomst te laag? Hoe is het met de lokale politiek gesteld? Wat zijn argumenten om wel of niet te gaan stemmen? Het Politiek Café van Prodemos stond bol van vragen, waarop een deskundig panel van journalisten, deskundigen en de maker van de StemWijzer antwoord gaf.

John Bijl - 25 maart 2014
Jeroen van Dommelen, John Bijl, Elske Koopman en Jochum de Graaf (Foto: ProDemos)

Op de dag na de gemeenteraadsverkiezingen werd tijdens het Politiek Café in Den Haag volop gediscussieerd over de verkiezingsuitslag. Ook in het panel, John Bijl, mede-auteur van het boek De Mystery Burger over de kwaliteit van het debat in de raadszaal. Zijn tip aan de nieuwe raad: ‘Lees je stukken niet! Grote kans namelijk dat de stukken je visie op het betreffende onderwerp beïnvloeden.’