Publicatie

Nu in boek: de Mystery Burger

Sinds begin 2012 zit de Mystery Burger op een willekeurige publieke tribune. Elke maandag rapporteert hij zijn oordeel én de tips in Binnenlands Bestuur. In het boek De Mystery Burger beschrijft hij wat er vaak misgaat bij raadsvergaderingen en hoe het beter kan.

John Bijl - 2 maart 2014

Gedurende drie dagen in de week is er altijd wel een gemeentehuis in Nederland waar je binnen kunt lopen om een raadsvergadering bij te wonen. Daar zitten op dinsdag, woensdag of donderdag tussen de negen en de 45 raadsleden vanaf meestal rond half acht klaar voor het debat. Het hoogste orgaan gaat de gemeente besturen!

 

In 8 hoofdstukken gaat hij in op de belangrijkste thema’s die de kwaliteit van de publieke besluitvorming beïnvloeden: De rol van de voorzitter, interactie, miscommunicaties en kaders stellen. Bij elk hoofdstuk staan de beste columns ter illustratie er bij.

Ik kan niet wachten om het te lezen. — Berend Sepers, griffier Kaag & Braassem

Onmisbaar voor raadsleden. — Maarten Houben, burgemeester Nuenen

Lees hier meer over het boek.