Routebeschrijving

Het Periklesinstituut is gevestigd aan de Heemraadssingel 167 in Rotterdam, net ten westen van het stadscentrum. De Heemraadssingel is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Ook met de auto is het kantoor goed bereikbaar, al is de parkeergelegenheid in de omgeving schaars. Het parkeren is niet kosteloos.


Plan mijn reis

Met openbaar vervoer

Vanaf NS-station Rotterdam Centraal is het Periklesinstituut bereikbaar met bus, tram en metro. De reis duurt ongeveer een kwartier. Neem bus 44 richting Zuidplein en stap uit op halte ‘Heemraadssingel’. De tram is eenvoudiger. Neem lijn 21, 23 of 24 richting Marconiplein en stap uit op halte Vierambachtstraat. Vanaf de haltes is het minder dan twee minuten lopen.

Reist u vanuit Capelle aan den IJssel of Schiedam/Spijkenisse? Met de metro A, B of C reist u naar halte Marconiplein. Vandaar neemt u tram 21, 23 of 24 richting Centraal Station. Stap uit bij halte Vierambachtstraat. Eventueel reist u met de metro door naar halte Coolhaven. In tien minuten loopt u over de prachtig groene Heemraadssingel naar het Periklesinstituut.

 

 

 

Met de auto

Met de auto bereikt Rotterdam u vanuit de richtingen Den Haag, Utrecht/Gouda, Breda/Barendrecht of Europoort.

Het Periklesinstituut op de Heemraadssingel

Vanuit Den Haag/Amsterdam

Vanuit Den Haag bereikt u Rotterdam via de A13. Op knooppunt Kleinpolderplein, houdt u afslag Diergaarde Blijdorp aan. Via het Stadhoudersviaduct rijdt u richting de Stadhoudersweg, met rechts van u Diergaarde Blijdorp. Op de eerste kruising gaat u rechtsaf de Van Aerssenlaan op. Rij rechtdoor. Na de Diergaardetunnel onder het spoor door, neemt u – rechtdoor – de tweede afslag bij de Rotonde. U bent op de Heemraadssingel. Het Periklesinstituut is gevestigd aan het einde van het huizenblok rechts van u.

Vanuit Utrecht/Gouda

Vanuit Utrecht bereikt u Rotterdam via de A12, richting Den Haag. Neem de afslag A20, E25, richting Hoek van Holland, Rotterdam.Na 19 km neemt u bij knooppunt Kleinpolderplein de afslag S113 richting Rotterdam-Overschie Rotterdam Blijdorp. Neem op de rotonde de vijfde afslag richting Centrum.
Op de eerste kruising gaat u rechtsaf de Van Aerssenlaan op. Rij rechtdoor. Na de Diergaardetunnel onder het spoor door, neemt u – rechtdoor – de tweede afslag bij de Rotonde. U bent op de Heemraadssingel. Het Periklesinstituut is gevestigd aan het einde van het huizenblok rechts van u.