Bijeenkomst

Over het gezag van de raad

Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor? VNG organiseert samen met de beroepsverengingen uit het openbaar bestuur online bijeenkomsten met deskundigen uit wetenschap en praktijk.

Redactie - 4 mei 2021

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts spreken graag met u over dit thema, om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad. In een serie bijeenkomsten georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers.

Raadsleden, burgemeesters en griffiers maar ook gemeentesecretarissen en wethouders zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen. De online bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 19 mei met John Bijl, directeur van het Periklesinstituut.

Han Warmelink, raadslid in de gemeente Westerkwartier, docent staatsrecht op Nijenrode en auteur van ‘In de hoofdrol: een essay over de rollen van de gemeenteraad’ trapt op 10 mei 2021 af. John Bijl zal de hoofdspreker zijn op de tweede bijeenkomst, op 19 mei.

Meldt u zich hier aan op de site van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden.