Nieuwsbericht

Ruud van der Velden is de Beste Politicus van Rotterdam

‘Goed geïnformeerd en stelt fundamentele, kritische vragen over grote projecten, maar Van der Velden is ook messcherp op de kleinere onderwerpen zoals het stadhuismenu’, aldus de jury. Met deze woorden maakte de jury bekend dat raadslid Ruud van der Velden (Partij van de Dieren) zich een jaar lang mag tooien met de titel Beste Politicus van Rotterdam.

Redactie - 8 december 2020
Ruud van der Velden is de Beste Politicus van Rotterdam Foto: AD

De verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam is er om aandacht te vragen voor het belang van lokale politiek. De raadsleden kunnen hierdoor aan het grote publiek meer laten zien wat hun werk inhoudt en wat ze de afgelopen maanden bereikt hebben. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Lokaal, het centrum voor democratie, en het Periklesinstituut, dat politici en bestuurders traint en coacht.

Van der Velden kreeg de prijs dinsdagavond uitgereikt in debatcentrum Arminius. Andere genomineerden waren Elene Walgenbach van D66 en Jan-Willem Verheij van de VVD. Eerdere winnaars waren Gerben Vreugdenhil (2019), Vincent Karremans (2018), Nourdin El Ouali (2015) en Hugo de Jonge (2014).

De prijsuitreiking is terug te kijken bij RTV Rijnmond.