Nieuwsbericht

Wie is de Beste politicus van Rotterdam 2020?

Welk Rotterdams raadslid mag zich, na Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam), een jaar lang ‘Beste Politicus van Rotterdam’ noemen? Op dinsdag 8 december aanstaande wordt in Arminius deze felbegeerde titel weer uitgereikt.

Yance Bazar - 26 november 2020

Elene Walchenbach, Ruud van de Velden en jan Willem Verheij. Dat zijn de drie kanshebbers van de titel beste politicus van Rotterdam van 2020.

De genomineerden staan voor wat goed raadswerk vermag: ze hebben een sterk ontwikkelde visie op de Rotterdamse samenleving, kunnen deze in woord en daad, in én om de raadszaal aan de man brengen en middels het raadswerk (debat, moties en amendementen) hebben ze een onmiskenbare invloed op het gemeentelijk beleid. Welk raadslid heeft veel betekend voor de gemeente Rotterdam? Wie heeft het meest voor elkaar gekregen? Welke politicus inspireert en vertegenwoordigt het best zijn achterban én alle inwoners van de gemeente?

De titel Beste politicus van Rotterdam wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van de Rotterdamse parlementaire pers. De prijsuitreiking is een initiatief van het Periklesinstituut en stichting Lokaal en wordt met medewerking van Arminius georganiseerd.

Met de verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam vragen we aandacht voor het belang van lokale politiek. We geven de raadsleden een podium om hun vak en hun verdiensten van de afgelopen periode aan een breder publiek te laten zien. Nu steeds meer taken op de schouders van gemeenten rusten, zijn goede raadsleden immers belangrijker dan ooit.

De bekendmaking vindt dit jaar plaats op dinsdag 8 december, om 20.00 in Arminius, tijdens Draad. In het programma wordt dan teruggeblikt op het politieke jaar en staan de de aanwezige juryleden ook stil bij hún politieke nieuwsmoment van het afgelopen jaar en spelen we De Grote Ken Je Stad Quiz.