In de media

Naam gedeputeerde gaat toch van trein af

De Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman laat toch zijn naam verwijderen. Boermans naam preek sinds enige weken op de trein als een geste van het vervoersbedrijf Keolis. Een juist besluit, zegt John Bijl in Binnenlands Bestuur, ‘maar wel om de verkeerde reden’.

John Bijl - 8 juli 2020
Een trein van Keolis (Foto: Wikimedia Commons)

Het plaatsen van de naam op de trein was al bijzonder, vindt Bijl. ‘Die naam had natuurlijk al nooit op die trein moeten staan.’ Volgens Bijl kan ook met de beste intenties een geschenk verkeerd uitpakken.

Dat de naam er nu af gaat is goed, maar laat. ‘Ik denk dat het morele kompas van Boerman in dit geval beter geijkt had moeten zijn.’ Lachend: ‘Misschien moet hij voor straf maar zelf zijn naam van die trein poetsen.’