In de media

‘De Jonge moet kiezers laten voelen’

In de strijd voor het partijleiderschap van het CDA heeft voormalig Rotterdams wethouder Hugo de Jonge nog wel wat uitdagingen, vindt John Bijl vandaag bij RTV Rijnmond.

Redactie - 18 juni 2020
De Jonge moet hij kiezers iets laten voelen, niet alleen laten snappen Foto: RTV Rijnmond

Doet-ie het of doet-ie het niet? Gaat de Rotterdamse ‘coronaminister’ Hugo de Jonge zich kandidaat stellen voor het partijleiderschap voor zijn partij, het CDA? Sinds minister Hoekstra van FinanciĆ«n liet weten niets in de positie te zien, zijn de ogen gericht op de Rotterdammer. Politiek commentator John Bijl schat zijn kansen in.

‘Hij zou het kunnen. Hij heeft hier in Rotterdam in 2014, toen het CDA in een moeilijke periode zat, de partij vakkundig terug naar het centrum van de macht geleid en is met een paar zeteltjes – laten we eerlijk zijn: vier is ook weer niet zo veel – een factor van betekenis geweest, dus hij weet wat het is om een partij te leiden.’