In de media

Raad Bernheze niet geïnformeerd over ziekteverkof wethouder

Na twee maanden ziekteverlof kan wethouder Peter van Boekel weer aan de slag. Voor de raad was dat een verrassing. Die waren door het college niet eens op de hoogste gesteld van zijn afwezigheid. ‘Dat is niet acceptabel,’ zegt John Bijl.

Redactie - 10 mei 2020
De raadzaal van Bernheze tijdens een virtuele vergadering

Een motie van wantrouwen is op z’n plaats, vindt Bijl. Zonder de raad op de hoogte te stellen ging wethouder Van Boekel met ziekteverlof. De andere leden van het college hebben in die prijsde zijn portefeuilles waargenomen. ‘Dat is gewoon tien de wet,’ legt Bijl in Brabants Dagblad uit.

Dat is een verzaking van de informatieplicht en strijdig met artikel 169 van de Gemeentewet, doceert Bijl: ‘De raad heeft het recht om te weten wie van het college wat doet. Als dus taken echt overgenomen worden, moet de raad dat weten.’