In de media

Zijn er afspraken tussen De Mos en Akyol?

Het recherche-onderzoek naar oud-wethouders De Mos en Guernaoui én een raadslid van Groep De Mos is een van de meest opvallende integriteitszaken in de lokale politiek. Wat is er aan de hand en waar is de Rijksrecherche naar op zoek? John Bijl legt de mogelijke kwesties uit in het PowNed-programma De Hofbar.

Redactie - 9 oktober 2019
John Bijl in De Hofbar (Screenshot: PowNed)

Op 1 oktober 2019 deed de Rijksrecherche een inval op het Haagse gemeentehuis én bij wethouders thuis. Op zoek naar bewijs voor een vermeende ambtelijke corruptie. De inmiddels opgestapte wethouders De Mos en Guernaoui worden ervan beschuldigd steekpenningen te hebben aangenomen.

Het praatprogramma De Hofbar bespreekt de kwestie. ‘Men moet op zoek naar een voor-wat, hoort-wat om een beschuldiging te kunnen maken.’