Nieuwsbericht

Wie is de beste Rotterdamse politicus van 2018

Welk Rotterdams raadslid mag zich, na Jeroen van der Lee (PvdD), een jaar lang ‘Beste Politicus van Rotterdam’ noemen? Op vrijdag 7 december aanstaande wordt in Arminius deze felbegeerde titel weer uitgereikt.

Natalie Bosch - 13 november 2018
Logo Beste Politicus

Genomineerd zijn Vincent Karremans (VVD), Ellen Verkoelen (50PLUS) en Stephan van Baarle (Denk).

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

Met de verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam vraagt aandacht voor het belang van lokale politiek. We geven de raadsleden een podium om hun vak en hun verdiensten van de afgelopen periode aan een breder publiek te laten zien. Nu steeds meer taken op de schouders van gemeenten rusten, zijn goede raadsleden immers belangrijker dan ooit.

Een jury van de Rotterdamse parlementaire pers, bestaande uit Antti Liukku, Monica Beek (AD), Ties Joosten (Follow the money), Rachid Benhammou (Open Rotterdam), Mirjam de Winter (NRC) en Ewoud Kievit (RTV Rijnmond), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

Eerdere winnaars waren Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

Tijdens Dit was 2018 op vrijdag 7 december in Arminius wordt rond 21.45 uur (in de Grote zaal) bekend wie zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ mag noemen.

De verkiezing wordt georganiseerd door LOKAAL en het Periklesinstituut i.s.m. Arminius.