Nieuwsbericht

Johnas van Lammeren, Beste raadslid van Nederland

Tijdens de spannende finale in Paradiso werd Johnas van Lammeren uitgeroepen tot het Beste Raadslid van Nederland. Hij ontving de bokaal uit handen van zijn voorganger, Ron Meyer.

Redactie - 27 maart 2018

Op 20 maart werd in Paradiso bekend gemaakt wie van de vier finalisten de komende vier jaar de titel beste raadslid van Nederland mag dragen. De finale was live te volgen bij een extra radiouitzending van WNL Haagse Lobby.

De jury prees Johnas om zijn strategische geslepenheid en roemde zijn vermogen om met ogenschijnlijk kleine beleidsvoorstellen grote politiek te bedrijven én overwinningen te behalen voor zijn eigen politieke agenda.

Voorafgaand aan de finale heeft de organisatie besloten de website van het beste raadslid offline te halen, omdat geprobeerd was de tussenstand te manipuleren door middel van een zogeheten Brute Force-aanval. Daarbij is geprobeerd kwetsbaarheden van de site te vinden en misbruiken. De aanval is gelukkig mislukt, zo blijkt uit uitvoerig onderzoek. Tijdens de finale uitzending van omroep WNL werd de stemming voor korte tijd weer geopend om zo alle vier de finalisten nog een kans te geven om stemmen te werven. De winnaar is (zoals eerder beschreven in de voorwaarden) voor 50% bepaald door online stemmen (25% tot en met 18 maart en 25% tijdens de live uitzending) en voor 50% door de vakjury.

Nourdin El Ouali was de publiekswinnaar met de meeste stemmen. De jury omschreef hem als ‘Een krachtig opiniemaker die het debat opzoekt, blijft luisteren naar zelfs zijn meest felle opponenten binnen én buiten het politieke domein.’ 

Het volledige juryrapport is hier terug te lezen.