In de media

Met één kandidaat op de lijst is bijzonder en uniek

John Bijl - 27 december 2017
John Bijl bij Omroep Flevoland

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft de PVV in Urk maar één kandidaat op de lijst staan. Bijzonder, zegt John Bijl tegen Omroep Flevoland.

‘Het komt nou niet heel sterk over,’ zegt Bijl. ‘Dat de meeste partijen hun lijst vol proppen om groter over te komen is natuurlijk niks, maar dit is het andere uiterste.’ Bij sommige lokale partijen, of hele kleine deelnemers aan de landelijke verkiezingen komt het nog wel voor. ‘Lijst Veldhoen van Jan Veldhoen was zo’n kieslijst,’ herinnert Bijl zich. ‘Daar stond alleen Jan op.’ Voor de deelname van de PVV in Urk is dat toch anders.

Het is een partij van formaat en dan maakt dit geen imposante indruk. Gelet op het aantal Urkers dat in het voorjaar landelijk op de PVV stemde zou de partij in maart twee zetels binnen kunnen halen’, denkt Bijl.

Die tweede zetel zou dan worden herverdeeld onder de andere fracties.