In de media

Rotterdam, de verkiezingen komen er aan

‘Het wordt een ongekend felle campagne. Ik hoop dat ze wel bij de inhoud blijven.’ EenVandaag weidde de uitzending van zaterdag 26 augustus 2017 aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. In de studio staat John Bijl, politiek commentator én Rotterdammer.

Redactie - 29 augustus 2017
John Bijl in EenVandaag

Met de mogelijke deelname van twee prominente politieke partijen in het toch al zo gepolariseerde politieke landschap gaat Rotterdam een spannende tijd te gemoed. ‘Ik verwacht niet dat er ook maar één fractie met meer dan tien zetels de verkiezingen uitkomt,’ zegt John Bijl in EenVandaag.

Daarnaast zijn het behoorlijk uitgesproken partijen die zich ongetwijfeld zullen roeren. Naar verwachting zullen PVV én DENK op de kieslijsten zijn te vinden. Bijl is niet bang voor een felle campagne. ‘Rotterdam is altijd sterker geworden door strijd. En dat geldt ook voor verkiezingen.’

De hele uitzending is hier terug te kijken.