Nieuwsbericht

Nourdin el Ouali is de beste politicus van Rotterdam

De beste politicus van Rotterdam is dit jaar Nida-voorman Nourdin el Ouali. Dat heeft de vakjury van Rotterdamse politiek journalisten dinsdag 24 november bekend gemaakt.

John Bijl - 24 november 2015
Winnaar Nourdin El Ouali

De jury roemde de spreekvaardigheid van het raadslid en complimenteerde hem om zijn vermogen nieuwe keizers aan te spreken.  ‘Een inspirator en een vakman die het politieke spel in en buiten het stadhuis beheerst,’ aldus het jury-rapport. Volgens de jury is El Ouali alleen al met zijn woordkeus in staat het debat een bepaalde kant op te draaien. ‘Een spraakmakend en populair politicus die heilig gelooft in z’n boodschap,’ zo zegt de jury.

Naast El Ouali nomineerde de jury ook Jeroen van der Lee (Partij voor de Dieren) en CDA-voorman Sven de Langen.’Alledrie zijn ze bedreven in het politieke ambt, kundige sprekers die de raad in woord en daad beïnvloeden,’ vult een jury lid aan.

Naast de genomineerde raadsleden sprak de jury ook lof uit voor de burgerleden Mark de Boer en Ruid van der Velden.   De jury bestond uit verslaggevers van AD/Rotterdams Dagblad, RTV Rijnmond, Trouw en John Bijl van het Periklesinstituut en NRC. El Ouli mocht naast de lauweren ook een trofee en een boekenpakket van Boekhandel Donner in ontvangst nemen.

Het hele rapport van de jury is te lezen op www.bestepoliticusvanrotterdam.nl. Eerdere winnaars waren Hugo de Jonge (CDA), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam), Maarten van de Donk (VVD) en Leo de Kleijn (SP).