Bijeenkomst

Wie is de Beste Politicus van Rotterdam?

Op donderdag 25 september 2014 wordt tijdens de Rotterdamse talkshow DRAAD in Arminius de felbegeerde titel Beste Politicus van Rotterdam weer uitgereikt. De vakkundige jury van politiek journalisten en specialisten én de mening van Rotterdam bepalen samen wie zich voor dit jaar met de lauweren van de titel mag tooien.

John Bijl - 1 september 2014

Verkiezingen, wethoudersbenoemingen en natuurlijk debatten over een voetbalstadion, sluitende scholen en nog veel meer. Na een bewogen en levendig politiek jaar is het tijd om de balans op te maken. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

Beste Politicus van Rotterdam

Voor 2014 zijn er vier genomineerden: Hugo de Jonge, Nourdin El Ouali en Ronald Buijt. Deze kandidaten worden overgedragen aan het Rotterdams publiek. Middels een peiling op www.bestepoliticusvanrotterdam.nl mogen de inwoners van de stad bepalen welke politicus ze het meest aansprekend vinden.

De jury bestaat uit Job Halkes, (Metro), Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad), Justus Cooiman (RTV Rijnmond) en John Bijl van het Periklesinstituut. Op donderdag 3 juli maakt de jury bekend welke drie genomineerden in aanmerking komen voor de trofee. De uitreiking aan de winnaar vind plaats tijdens de laatste raadsvergadering van het seizoen op 10 juli. Die presentatie is live in het programma Rijnmond Nu vanuit het stadhuis. De verkiezing is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Lokaal, Arminius en de raadsgriffie van de gemeente Rotterdam.