In de media

‘Rotterdamse verkiezingen missen urgentie’

Op zondag 16 maart organiseerde RTV Rijnmond het laatste grote lijsttrekkersdebat in Rotterdam. John Bijl volgde het debat en gaf op de radio bij de omroep een nabeschouwing. Zijn conclusie: ‘de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam mist urgentie.’

John Bijl - 17 maart 2014

‘2002 was met Pim Fortuijn. In 2006 was het of PvdA, of Leefbaar. En in 2010 leek het alsof er nieuwe politiek in Rotterdam bedreven moest worden’, zegt Bijl over de afgelopen verkiezingen.

‘Deze keer lijkt het alsof er helemaal geen verkiezingen zijn.’ Dit debat, verwijzend naar het laatste lijsttrekkersdebat van RTV Rijnmond zondag, ging volgens Bijl eigenlijk eens ergens over. ‘Je had eindelijk het idee dat er wat valt te kiezen.’

Luister het interview bij RTV Rijnmond.