Nieuwsbericht

Wie is het Beste Raadslid van Nederland?

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart krijgen lokale volksvertegenwoordigers een gezicht. Welk raadslid heeft veel betekent voor jouw gemeente? Wie heeft het meest voor elkaar gekregen? Welk raadslid inspireert en vertegenwoordigt het best zijn achterban én alle inwoners van de gemeente? Kortom: wie is het beste raadslid van Nederland? Bepaal het zelf met de verkiezing van Het Beste Raadslid van Nederland!

John Bijl - 14 februari 2014

Vanaf vandaag kan iedereen zijn favoriete lokale politicus nomineren op www.besteraadslid.nl. Daarna volgen er drie rondes. In de eerste ronde kunnen alle Nederlanders via Facebook een stem uit brengen uit de kandidaten uit hun gemeente. Een jury van deskundigen van Pauw & Witteman, de Volkskrant, BKB en het Periklesinstituut zal uit de kandidaten met de meeste stemmen de twaalf genomineerden voor de tweede ronde kiezen.

Stemmers via Facebook bepalen welke vier er door gaan naar de laatste ronde. Op vrijdag 14 maart maakt de jury tijdens het Festival van de Lokale Democratie en live in Pauw & Witteman bekend wie zich het Beste Raadslid van Nederland mag noemen.   De verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland is een initiatief van Campagnebureau BKB, de Volkskrant, Pauw & Witteman, 3FM en het Periklesinstituut.